Przepis dnia III, odc. 63: Sałatka z kaszy pęczak z wędzonym kurczakiem

Przepis dnia III, odc. 63: Sałatka z kaszy pęczak z wędzonym kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • wędzona pierś z kurczaka

    400 g
  • kasza pęczak

    2 szklanki
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • pomidory suszone Smak

    3 łyżki
  • rukola

    2 pęczki
  • kapary całe Smak

Sos

  • bazylia otarta Prymat

  • oregano

  • rozmaryn Prymat

  • olej

    3 łyżki
  • musztarda rosyjska

    1 łyżka
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 63: Sałatka z kaszy pęczak z wędzonym kurczakiem foto
Pokrojone składniki sałatki : pierś z kurczaka, czerwoną cebulę, suszone pomidory przełożyć do dużej miski razem z kaszą pęczak. Wymieszać doprawić do smaku bazylią, rozmarynem, oregano, pieprzem czarnym mielonym, solą morską i olejem z suszonych pomidorów.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 63: Sałatka z kaszy pęczak z wędzonym kurczakiem foto
Wszystkie składniki sosu: musztardę, olej, bazylię, oregano, rozmaryn, sól morską, pieprz czarny wymieszać i odstawić do lodówki. Sałatkę polewamy sosem.

Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 63: Sałatka z kaszy pęczak z wędzonym kurczakiem foto
Kubek smarujemy olejem, wkładamy do niego naszą sałatkę, delikatnie ugniatamy.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 63: Sałatka z kaszy pęczak z wędzonym kurczakiem foto
Na talerzu układamy rukolę. Na środku na rukoli układamy „tymbalik” czyli kaszę z kubka. Na koniec dekorujemy danie czerwoną cebulą, paskami wędzonego kurczaka i kaparami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat