Przekąska w szklaneczkach z łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    180 g
  • serek śmietankowy

    100 g
  • ser ricotta

    100 g
  • Musztarda miodowa Prymat

    1 łyżeczka
  • sok z limetki

    1 łyżeczka
  • koperek

    2 łyżki
  • tymianek

    3 gałązki
  • oliwki zielone Smak

    100 g
  • oliwki czarne Smak

    100 g
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • oliwa

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki drobno siekamy, dodajemy kapary, koperek, odrobinę oliwy z oliwek, mieszamy.

Serek śmietankowy łączymy z ricottą, musztardą, odrobiną oliwy, sokiem z limonki, przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu

Łososia kroimy w cienkie plasterki.

Do szklaneczek na dno nakładamy mieszankę oliwek i kaparów, następnie nakładamy masę serową, a na górę układamy ozdobnie zawinięty plasterek łososia.
wedith1
Podawać schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 28.09.2014 20:14
wygląda super
EmciaPichci 12.09.2014 08:14
świetnie pomyślane!
kuklik 31.08.2014 17:27
lekkie i pewnie smaczne
Lis 31.08.2014 11:55
Cudnie się prezentuje:)
Adamorek 31.08.2014 11:13
elegancko podana
IwonaDD 31.08.2014 10:38
super przekąska
Christopher 31.08.2014 10:31
Ciekawe "verinki".
Krystyna32 31.08.2014 09:50
fajna przekąska, ładnie podana
berys18 31.08.2014 08:56
ciekawie sie prezentuje
Edith85 31.08.2014 08:32
robi wrazenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat