Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier porzeczkowy z cukrem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 kg
cukier kryształ 1/2 kg
wody 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier porzeczkowy z cukrem

Do przecieru można używać porzeczki białe lub czerwone przygotowywać. Porzeczki czerwone opłukać, obrać z szypułek. Owoce umieścić w garnku, podlać gorącą wodą na dno garnka dać wody,odparować, przetrzeć przez sito,na koniec wsypać cukier i gotować aż się rozpuści. Napełnić słoiczki , wstawić do garnka z gorącą wodą. Pasteryzować 20—30 min., na słabym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.09.2013 21:07
Dobry na zimę, np. do herbaty, polania deseru.
sylwiusia055 29.08.2013 20:54
ja piję z herbatą oraz wodą,pycha
Habibi 18.08.2013 20:22
zapewne zetnie się w słoiczkach w galaretkę ;) mam to wypraktykowane - tyle pektyny mają porzeczki :) ja uwielbiam zimą do herbatki :)
SmacznaPyza 18.08.2013 18:50
do czego potem używasz takiego przecieru ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak