Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy z włoszczyzną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2 kg
marchewka 2 sztuki
cebula 1
por 1 mały
seler 1/2
papryka czerwona 1

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy z włoszczyzną

Kroki postępowania

1
Pomidory myjemy i osuszamy na ręczniku. Marchewkę, cebulę oraz seler obieramy. Paprykę myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Por dokładnie płuczemy.
Krok 1 - Przecier pomidorowy z włoszczyzną foto
2
Wszystkie warzywa kroimy na kawałki (średnie i większe) i przekładamy do garnka. Całość dusimy pod przykryciem do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie smażymy bez przykrycia z 30 minut.
Krok 2 - Przecier pomidorowy z włoszczyzną foto
3
Gotowe porcjami przecieramy przez sito.
Krok 3 - Przecier pomidorowy z włoszczyzną foto
4
Przecier rozlewamy do słoików i pasteryzujemy ok. 10 minut.
Krok 4 - Przecier pomidorowy z włoszczyzną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 07.02.2014 11:37
pyszny zapasik
Halina14 02.09.2013 08:37
przecier ale bez włoszczyzny robię w taki sposób nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak