Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 5 kg
masło 2-3 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

Pomidory umyć dokładnie pod bieżącą wodą. Pokroić na mniejsze kawałki, można zmielić maszynką do mielenia mięsa. Przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu 1,5 -2 godzin, mieszając. Rozgotowane przecierać przez sito i przelać do garnka, dodać masło, sól. Gotować jeszcze z 15 minut i przelewać do słoiczków. Pasteryzować około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 25.01.2017 14:20
Ja nie dodaję masła, raczej odrobinę oleju lub oliwy. Za to do smaku dodaję nieco cukru.
pestka 25.01.2017 12:27
bardzo lubię taki domowy przecier
Futka 25.01.2017 11:49
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak