Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosta jarzynowa przystawka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Przystawka

sałata lodowa 1/4 sztuka
cebula biała 1/3 sztuka
ogórki świeże 1/3 sztuka
papryka czerwona 1/3 sztuka
rzodkiewka 2 sztuka

Sos

jogurt naturalny 1 łyżka
majonez 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Prosta jarzynowa przystawka

Na talerzy układamy porwaną wcześniej sałatę lodową. Obraną cebulę siekamy w cienkie plasterki i posypujemy nią sałatę. Następnie oczyszczoną paprykę kroimy na średniej wielkości cząstki i także układamy na sałacie, jak i pokrojone w cienkie krążki rzodkiewki. Na sam koniec dodajemy posiekane w talarki ogórki.
W osobnej misce przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą śmietaną, majonez, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Polewamy nim składniki.
Przystawkę chłodzimy w lodówce około 10 minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 27.09.2014 11:33
Prosta,smaczna i kolorowa :-)
Futka 27.09.2014 11:11
Prosta, a jaka smaczna! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak