Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka warzywna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1/2 kg
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
kapusta pekińska 1/2 szt
dynia 1/2 kg
cebula 1 szt
marchew 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
natka pietruszki
bulion 1 szkl
masło 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka warzywna

Kroki postępowania

1
Pokrojone w kostkę mięso smażymy na maśle.
Krok 1 - Potrawka warzywna foto
2
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę lub słupki, kapustę siekamy. Do mięsa dodajemy najpierw cebulę , dynię , marchewkę i kapustę pekińską.
Krok 2 - Potrawka warzywna foto
3
Gdy warzywa się podsmaża, wlewamy bulion i dusimy do miękkości.
Krok 3 - Potrawka warzywna foto
4
Gdy warzywa będą miękkie dodać odcedzony groszek , fasolę , pomidory i natkę pietruszki.
Krok 4 - Potrawka warzywna foto
5
Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Potrawka warzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak