Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

porzeczkowy deser

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 2 szklanki
sok porzeczkowy 0,5 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cukier drobny 1/2 szklanki
czerwona porzeczka . .

Przepis i sposób przygotowania na: porzeczkowy deser

schłodzoną śmietanę ubijam dodając cukier małymi porcjami.
2 łyżeczki żelatyny rozpuszczam.
zagotować sok porzeczkowy dodać pozostałe 2 łyżeczki żelatyny , dobrze wymieszać aby żelatyna się rozpuściła i odstawić w chłodne miejsce.
do ubitej śmietany dodać żelatynę i wymieszać .
foremki napełnić do połowy śmietaną i wstawić do lodówki.
jak sok z żelatyną zacznie tężeć zmiksować tak długo aż powstanie pianka.
piankę nakładać na śmietanę i schłodzić około 3 godziny.
po tym czasie wyjąć z foremek i udekorować porzeczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 08.10.2015 16:38
deserek smakowity
Grazyna0211 31.03.2014 17:28
świetny deser
Kejti 31.03.2014 13:02
Apetycznie wygląda :-)
caralajna 30.03.2014 07:37
apetyczny deser
adelajda 29.03.2014 19:27
smaczny deserek :)
patryska76 29.03.2014 18:18
Mniam mniam... Pychotka ;-)
noninka77 29.03.2014 18:15
rewelacyjny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak