Pory pod beszamelem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    3 szt
  • masło

  • mąka

  • kremówka

    150 ml
  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pore pokroj,blanszuj 2 min w osolonejw odzie,obsmaż na maśle.na patelni rozpusc masło,wsypa mąke,mieszając,dolej kremówkę.dopraw solą i pieprzem oraz gałką.pory ułóż w naczyniu,zalej sosem,posyp serem na wierzchu,zapiekaj 20 minut w 200 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 03.11.2011 23:56
Intrygujące połaczenie.
ada12302 16.04.2011 22:55
musza być smaczne
novita23 14.04.2011 15:08
fajne
Emilia22 12.04.2011 18:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat