Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porosołowy pasztet drobiowy z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
pieczarki 0.5 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
rosół 1 szklanka
jajko 2 sztuki
otręby owsiane 3 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Porosołowy pasztet drobiowy z pieczarkami

Kroki postępowania

1
na całym kurczaku gotuje tradycyjny rosół.

Mięso obieram z kości i skór,miele razem z warzywami z rosołu i pieczarkami,cebulą i czosnkiem
Krok 1 - Porosołowy pasztet drobiowy z pieczarkami foto
2
do masy dodaję jajka,szklankę rosołu,dużą ilość pieprzu czarnego,odrobinę soli,ostrej papryki i otręby pszenne.
masę dobrze mieszam
Krok 2 - Porosołowy pasztet drobiowy z pieczarkami foto
3
przekładam do foremki silikonowej i posypuje grubo mielonymi przyprawami(kminek,gorczyca itp)
Krok 3 - Porosołowy pasztet drobiowy z pieczarkami foto
4
pasztet piekłam 45 minut w 180 stopniach. pasztet jest niskokaloryczny,delikatny w konsystencji i wyrazisty w smaku.
idealnie rozsmarowuje się na pieczywie.
smacznego
Krok 4 - Porosołowy pasztet drobiowy z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 28.01.2014 21:21
świetny pasztet i sama też czasem taki robię, ale pieczarki i cebulę przesmażam wcześniej na masełku - lepszy aromat :)
Aannkaa82 28.01.2014 21:14
Bardzo ciekawe, muszę wypróbować :)
mitek111 28.01.2014 20:56
super pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak