Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Por w panierce

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 1 sztuka
jajko 1 sztuka do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mąka tortowa do panierki
olej do smażenia
sól do smaku

Porada

To zdrowa i szybka przekąska. Tak przygotowany por można podawać do ziemniaków zamiast kotleta lub do chleba, surówki. Taki por doskonale komponuje się w towarzystwie kasz, ryżu.

Przepis i sposób przygotowania na: Por w panierce

Por obrać , opłukać, pokroić na słupki około 8 centymetrowe, obgotować w lekko osolonej wodzie. Tak przygotowane pory obtaczać w mące, rozczepianym jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jajadzia 23.09.2019 20:44
Jak myślisz,zamiast w oleju to piekarniku,dobrze by smakowało?
Doradca Smaku 24.09.2019 12:09
W kuchni czasem trzeba postawić na eksperymenty :)
Malgorzata549 07.05.2015 13:21
nigdy takich nie jadłam
Klausia 23.09.2014 22:59
niezły pomysł
norweska20 15.08.2014 18:37
smaczny pomysł
gusia1000 02.05.2014 20:48
Zrobię tak.
adelajda 27.04.2014 19:46
Uwielbiam takie pory :)
Milka100 27.04.2014 17:07
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak