Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z korniszonami i sosem czosnkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
korniszony 3 szt
cebula czerwona 1 szt
śmietana 3 łyżki
majonez 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z korniszonami i sosem czosnkowym

Pomidory myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w plasterki i układamy na talerzu. Korniszony kroimy w plasterki i układamy na pomidorach. Cebulę czerwoną siekamy w kosteczkę. Robimy sos czosnkowy. Mieszamy śmietanę z majonezem solimy do smaku i dodajemy starty na tarce czosneczek. Mieszamy chłodzimy i dekorujemy nim sałatkę . Całość solimy i posypujemy pieprzem czarnym grubo mielonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 09.09.2013 17:28
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak