Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w sosie czosnkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 0.5 kg
cebula biała 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
sól do smaku
śmietana 12% 150 ml
kefir 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w sosie czosnkowym

Pomidory dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy je na kawałki. Dodajemy do nich zwykłej soli i soli czosnkowej, mieszamy. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Cebulę obieramy i kroimy. Wszystkie wymienione składniki wyżej łączymy ze sobą. Śmietanę mieszamy z kefirem, łączymy z pozostałymi składnikami. Na koniec doprawiamy pieprzem i całość dokładnie mieszamy. Najlepiej smakuje schłodzone.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 26.11.2012 18:27
bardzo lubię :)
IwonaKa 25.11.2012 21:26
bardzo lubię taką sałatkę,w sezonie dodaję szczypiorku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak