pomidory faszerowane jajami

pomidory faszerowane jajami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    10 sztuk
  • tłuszcz

    3 łyżki
  • cebula

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • jaja

    4 sztuki
  • śmietana

    1/2 szkl
  • sól

    do smaku
  • papryka

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    trochę
  • bulion warzywny

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pomidory faszerowane jajami

Z pomidorów ściąć wierzchy i wydrążyć. Cebule obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na tłuszczu; dodać tartą bułkę, pieprz oraz ugotowane i posiekane jaja. Przygotowaną masą napełniać pomidory, włożyć je do rondla; podlać wywarem i wstawić do piekarnika. Wydrążone środki ugotować z dodatkiem papryki i tłuszczu, przetrzeć przez sito, dodać do pomidorów. Sos podprawić mąką zmieszaną ze śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat