pomidory faszerowane jajami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    10 sztuk
  • tłuszcz

    3 łyżki
  • cebula

    2 sztuki
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • jaja

    4 sztuki
  • śmietana

    1/2 szkl
  • sól

    do smaku
  • papryka

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    trochę
  • bulion warzywny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pomidorów ściąć wierzchy i wydrążyć. Cebule obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na tłuszczu; dodać tartą bułkę, pieprz oraz ugotowane i posiekane jaja. Przygotowaną masą napełniać pomidory, włożyć je do rondla; podlać wywarem i wstawić do piekarnika. Wydrążone środki ugotować z dodatkiem papryki i tłuszczu, przetrzeć przez sito, dodać do pomidorów. Sos podprawić mąką zmieszaną ze śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat