Pomidorówka z przecieru pomidorowego z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso indycze

    200 gram
  • ryż

    0.5 szklanki
  • przecier pomidorowy

    1 kartonik
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • koperek

    0,5 pęczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Czosnek suszony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 szczypta
  • ziele angielskie

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pomidorówka z przecieru pomidorowego z koperkiem foto
Robimy wywar na mięsie z indyka- rosołowe z indyka. Wywar gotujemy 40 minut.
Krok 2 - Pomidorówka z przecieru pomidorowego z koperkiem foto
Odmierzamy potrzebną ilość ryżu i....
Krok 3 - Pomidorówka z przecieru pomidorowego z koperkiem foto
dodajemy go do wywaru. Ryz z wywarem gotujemy 10 minut.
Krok 4 - Pomidorówka z przecieru pomidorowego z koperkiem foto
Po tym czasie wlewamy przecier pomidorowy .
Krok 5 - Pomidorówka z przecieru pomidorowego z koperkiem foto
Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Krok 6 - Pomidorówka z przecieru pomidorowego z koperkiem foto
Potarte warzywa dodajemy do zupy. Dodajemy także przyprawy: ziele angielskie, pieprz , czosnek, kucharek. Gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 7 - Pomidorówka z przecieru pomidorowego z koperkiem foto
Na samym końcu dodajemy śmietanę oraz posiekany koperek. Zupę zagotowujemy i serwujemy. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinah 30.07.2014 00:13
bardzo lubię zupę pomidorową :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat