Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiejska kura 1/4
włoszczyzna 1/2
cebula 1
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól 1/2 lyzeczki
domowy koncentrat 700 ml
sos lutenica 2 lyzki
woda zimna 3 l

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorówka

Kroki postępowania

1
Bazą każdej zupki pomidorowej jest rosół. Kurczaka zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 30 minut. Łyżką ściągamy powstałe szumowiny. Dodajemy obrane warzywa. Cebulę przekrawamy na pół i przypalamy ogniem, aż do uzyskania czarnego koloru. Można także położyć połówki cebuli na suchej patelni i podgrzewać.
Krok 1 - pomidorówka foto
2
Cebulę wrzucamy do rosołu. Dodajemy liście laurowe, lubczyk, ziele angielskie oraz pieprz i sól. Gotujemy na małym ogniu ok. 1,5 godziny. Na koniec dolewamy domowy koncentrat pomidorowy i dodajemy sos Lutenica.
Krok 2 - pomidorówka foto
3
Gotujemy jeszcze ok. 15-20 minut. Podajemy z ryżem.
Krok 3 - pomidorówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 01.01.2013 18:26
bardzo apetycznie się prezentuje
Adamorek 01.01.2013 15:23
zawsze dobra
IwonaKa 01.01.2013 15:11
dobrej pomidorowej nic nie zastąpi,pyszna po prostu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak