Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberko 2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
por mały 1 szt
seler do smaku
kostka rosołowa 1,5 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
koncetrat pomidorowy 1 szt
śmietana do smaku
ziele angielski 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka

Żeberka zalać 2 litrami wody i doprowadzić do wrzenia. Zebrać powstałą pianę , dodać kucharek, obrane i opłukane warzywa, ziele angielskie, liść laurowy. Gotować około 20 minut. Po tym czasie dodajemy kostkę rosołową . Następnie po 5 minutach dodajemy koncetrat. Zagotowujemy. Zupę można zabielić w garnku lub bezpośrednio w talerzu. Podajemy z makaronem. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 07.05.2013 21:17
ja lubię ale z ryżem
kamyk 06.10.2012 21:25
uwielbiam pomidorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak