pomidorówka

pomidorówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostki rosołowe

    2-3 szt
  • marchew

    2 szt
  • woda

  • pietruszka

    1 korzeń
  • koncentrat pomidorowy

  • mąka

  • jajko

  • mleko

  • sól

  • śmietana

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pomidorówka

1. Marchewkę i pietruszkę myjemy
2. Do wrzątku dodajemy warzywa i kostki rosołowe
3. Z mąki, jajka, soli i mleka zagniatamy gęste ciasto
4. Rwiemy ciasto na kawałki i wrzucamy do zupy
5. Gotujemy aż kluski będą miękkie
6. Doprawiamy koncentratem i śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

luki1984 11.11.2012 21:05
ja też ją lubię
luki1984 11.11.2012 21:05
ja też ją lubię
PIOTR11 09.11.2012 21:42
moja ulubiona
adelajda 27.08.2012 20:14
bardzo lubię pomidorówkę !
caralajna 26.08.2012 19:27
na pewno smakowała
Betka 19.08.2012 22:37
mmmmm lubię!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat