Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe gołąbki bez zawijania

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
przecier pomidorowy 4 łyżki
mielonka kanapkowa 35 dag
masło 1 łyżka
żurawina 1/2 opakowania
koperek
szpinak
cebula 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe gołąbki bez zawijania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy , wyciągamy z woreczka i studzimy. Cebule siekamy. Na masełko podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojoną w kosteczkę mielonkę kanapkową. Do podsmażonej wędliny dodajemy paprykę słodka do smaku. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, chwilę smażymy. Dokładamy wcześniej ugotowany ryż. Wszystko razem mieszamy i chwile smażymy. Następnie doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Dodajemy żurawinę i posiekany koperek. Mieszamy. Nakładamy kule na liście szpinaku podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 31.01.2014 15:05
Wyglądają bardzo efektownie ;-)
Jadwiga/Jaga85 31.01.2014 13:06
Super wyglądają!!
Monika-twin 31.01.2014 12:56
ciekawy pomysl
babajaga1969 31.01.2014 12:06
smaczna propozycja
Romanowka 31.01.2014 12:02
dobry pomysł na smaczny obiad
noninka77 31.01.2014 11:43
ciekawy przepis:)
MagdaXXX 31.01.2014 11:40
ciekawy przepis
Mira85 31.01.2014 11:26
fajny sposób
Marta1986 31.01.2014 11:26
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak