Pomidorowa z zapiekanym makaronem i oregano

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Zupa

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    400 ml
  • marchew

    3 szt
  • seler

    0,5 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • sól i pieprz

  • oregano

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

makaron zapiekany

  • makaron

    300 gram
  • olej roślinny

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

*zagotować ok 1,5 L wody (do ciepłej wody dodaj pierś z kurczaka i gotuj na małym ogniu);
*warzywa pokrój na kawałki (wg. uznania) i wrzuć do gotującej się wody;
*gotując na małym ogniu do momentu kiedy warzywa bd gotowe dodaj zioła i przyprawy;
*po około 20 min dodaj przecier pomidorowy gotuj ok 10 min na małym ogniu;
*MAKARON gotuj na al dente w osolonej wodzie;
*po ugotowaniu makaron odcedź i pozostaw do ostygnięcia;
*na odrobinie oleju podsmaż makaron (delikatnie żeby nabrał złotego koloru i nie stwardniał);
*podsmażony makaron dodaj do zupy posyp odrobina ziół dodaj łyżeczkę śmietany 18%.
SMACZNEGO!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Internetowa Kuchnia 18.03.2015 19:37
Ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat