Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Zupa
-
pierś z kurczaka
1 szt -
przecier pomidorowy
400 ml -
marchew
3 szt -
seler
0,5 szt -
pietruszka
1 szt -
sól i pieprz
-
oregano
-
Kucharek przyprawa do potraw
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
makaron zapiekany
-
makaron
300 gram -
olej roślinny
-
przyprawy
Przepis i sposób przygotowania Pomidorowa z zapiekanym makaronem i oregano
*warzywa pokrój na kawałki (wg. uznania) i wrzuć do gotującej się wody;
*gotując na małym ogniu do momentu kiedy warzywa bd gotowe dodaj zioła i przyprawy;
*po około 20 min dodaj przecier pomidorowy gotuj ok 10 min na małym ogniu;
*MAKARON gotuj na al dente w osolonej wodzie;
*po ugotowaniu makaron odcedź i pozostaw do ostygnięcia;
*na odrobinie oleju podsmaż makaron (delikatnie żeby nabrał złotego koloru i nie stwardniał);
*podsmażony makaron dodaj do zupy posyp odrobina ziół dodaj łyżeczkę śmietany 18%.
SMACZNEGO!!
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się