Pomidorowa z przecieru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1/4 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • makaron nitki

    1/2 paczki
  • śmietana 12%

    1 szt
  • por

    1 szt
  • rosołek z kury

    2 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku z wodą gotujemy warzywa.Obraną marchewkę ,pietruszkę seler i kawałek poru . Gotujemy ok 15 min . dodajemy kostke rosołową . Na maśle podsmażamy łyżkę papryki słodkiej i przecier pomidorowy wlewamy szklankę wywaru z warzyw mieszamy i przelewamy do garnka z zupą . Gotujemy doprawiamy sola i pieprzem . Wsypujemy makaron . Gotujemy kilka minut i zaciągamy śmietaną

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bet30p 01.02.2021 11:58
Wszystko super tylko po co ta kostka rosołowa? Nie wystarczy sama sól?
Doradca Smaku 01.02.2021 18:55
Witaj, wszystko zależy od preferencji smakowych. Autor przepisu wykorzystuje kostki rosołowe, ale jeśli ktoś chce, może zastąpić je solą. Ważne jest, żeby potrawa smakowała. Przepisy są po to, żeby je dopracowywać i zmieniać zgodnie ze swoimi upodobaniami. Pozdrawiam, Doradca Smaku.
cukiereczek 04.09.2012 09:48
lubię pomidorówkę
ilka_86 15.08.2012 22:07
uwielbiam ją
dagmara020 13.08.2012 15:44
jedna z najlepszych zupek:) jaki ma piękny kolor
caffee_tea 07.08.2012 23:25
mniam, uwielbiam zupa pomidorowa, ale najbardziej z ryżem
mufinka79 25.07.2012 19:54
uwielbiam pomidorową :)
iwa643 31.05.2012 07:55
polecam
niedozywiona 30.05.2012 19:27
pomidorowa na każdy sposób jest genialna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat