Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor bardzo dojrzałe 1 kg
bulion 1 litr
makaron 40 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżek
czosnek 2 ząbki
śmietana 0,5 szkl
mąka 1 łyżka
feta 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z fetą

Pomidory zmiksować. Czosnek obrać. Do gorącego bulionu dodać przecier z pomidorów, koncentrat oraz przeciśnięty czosnek. Gotować 15 min. Makaron ugotować wg przepisu. Odcedzić. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do zupy. Posolić do smaku. Podawać z makaronem i kosteczkami fety.

Zapraszam na mojego bloga smakujmy.pl

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 28.04.2013 18:02
bardzo fajny przepis
IwonaDD 28.04.2013 09:23
fajne połaczenie
iwi 27.04.2013 22:21
Pyszna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak