Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki z cukinią i octem balsamicznym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
por (biała część) 1 szt
ocet balsamiczny
olej lniany
cukinia 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki z cukinią i octem balsamicznym

Cukinie młodą myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Następnie blanszujemy ją. Pomidory myjemy i osuszamy kroimy w cieniutkie plasterki i układamy na talerzach. Na środek kładziemy blanszowaną cukinię. Por kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do przystawki. Całość solimy solą morską, kropimy olejem i octem balsamicznym. Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 24.08.2013 11:16
bardzo pięknei
idealme 24.08.2013 10:12
wyglądają przepysznie :)
ana1 24.08.2013 09:50
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak