Pomarańczowe tiramisu

Pomarańczowe tiramisu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka czekoladowe

    4 szt
  • żółtko jajek

    4 szt
  • mascarpone

    400 gr
  • cukier

    150 gr
  • Sok ze świeżych pomarańczy

    150 ml
  • babka piaskowa

    2 małe kawałki
  • gorzka czekolada

    do dekoracji
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pomarańczowe tiramisu

1.Rozgrzać noż nad palnikiem i wyciać delikatnie zygzaka w czekoladowym jaju by przypominało rozbitą skorupke.
2.Zółtka ubić do białości( najlepiej na parze) wraz z cukrami, dodawać stopniowo serek mascarpone.
3.Na dnie jajek czekoladowych ułożyć kawałki babki piaskowej namoczonej w soku pomarańczowym
4.Wlać masę serową do wysokości ¾
5.Odstawić do lodówki na conajmniej godzine.
6.Tuż przed podaniem ozdobić tartą czekoladą i jesli lubicie skórką z pomarańczy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

gosia1988 20.01.2014 09:40
rewelacyjne :)
Grazyna0211 11.12.2013 18:33
rewelacyjny deser
Mati13 08.12.2013 21:48
wygląda bosko
Klausia 22.11.2013 04:28
wspaniały deser :)
EmciaPichci 29.10.2013 07:31
mmm chętnie bym spróbowala :)
Agnieszka-87-25 03.09.2013 15:52
wspaniałe!!
olkaaa 21.08.2013 07:56
muszę koniecznie spróbować
fotoviderek 20.08.2013 18:23
Jakże to pięknie wygląda, poezja na talerzu :)
gosia56 10.08.2013 14:09
super pomysł
caralajna 24.06.2013 09:08
fantastyczny pomysł na podanie pysznego deseru

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat