Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe marynowane w przyprawie piwnej z miodem Prymat,faszerowane suszonym pomidorem i świeżą bazylia, z musem marchewkowym,pieczonym ziemniakiem w ziołach,z sosem ananasowym z dodatkiem świeżej papryczki chili.
Z ugotowanej marchewki robimy mus.belenderujemy ją,dodajemy jedno jajko,sól,pieprz młotkowany Prymat,wszystko mieszamy.Przekładamy mus do foremki i wstawiamy do piekarnika na 10 min.na 120 stopni.
ziemniaka myjemy i kroimy go w grube plastry,obsypujemy sola morska Prymat i pieprzem.i wstawiamy do piekarnika razem z marchewka.Gdy marchewke wyciagniemy podwyższamy temp.do 180 stopni i jeszcze przez 10 min.pieczemy.
Przyzadzamy sos.Swieżego ananasa obieramy i kroimy w kostke,papryczke obieramy,wyciagamy pestki,i kroimy.Do rondelka wlewamy 3 łyżki sklarowanego masła ,dorzycamy ananasa i papryczke.wszystko przesmażamy,podlewamy biały półsłodkim winem,i odparowujemy.gdy sos sie zredukuje odstawiamy.
gdy wszystko mamy gotowe układamy na talerzu i dekorujemy bukietem ze świezych ziół.
Dla poprawienia smaku proponuje lampkę czerwonego wytrawnego wina.
Smacznego