Grillowany oscypek z pikantnym sosem miodowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kolorowe sałaty

  • oscypek

    500 g
  • olej słonecznikowy

    1 łyżka
  • sałata

    (kolorowe)

Pikantny sos miodowy

  • wino białe wytrawne

    1/2 szklanki
  • papryczka chili

    kilka szt. (drobne paseczki)
  • miód

    100 ml
  • sól ziołowa

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki sosu gotować do momentu, aż zacznie gęstnieć. Plastry sera oscypek natrzeć olejem i grillować z obu stron. Podawać z pikantnym sosem miodowym i bukietem kolorowych sałat.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 11.05.2014 20:45
ten oscypek musi być pyszny :)
krokus 06.02.2014 22:03
to musi być pyszne
Luka Li 09.06.2013 23:07
Fajne połączenie smaków:)
arbuzowo 25.04.2013 20:47
bardzo prosty i fajny przepis
magdziorka6 25.04.2013 17:34
bardzo smaczna przekąska
Papryczka 25.04.2013 17:02
ale pyszne
gosia561 25.04.2013 15:01
wygląda bajecznie
iwi 25.04.2013 14:32
Rewelacyjna przystawka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat