Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Poledwiczka w plastrach z marchewką w sosie własnym

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
1 szt
marchew
2 szt
oliwa
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
soser
sos sojowy
czosnek
1 ząbka
bulion drobiowy
1 szkl
Sklep Prymat
białe wino
1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Poledwiczka w plastrach z marchewką w sosie własnym

Poledwicę kropimy sosem sojowym i smarujemy wyciśniętym czosnkiem odstawiamy na 1 godzinę .Następnie smażymy ją na oleju z dwóch stron .Doprawiamy słodką papryką pieprzem i podlewamy białym winem -wino redukujemy i podlewamy mięso bulionem .Dusimy pod przykryciem .Dodajemy soser mieszamy gotujemy . Podajemy pokrojone mieso w plastry i ozdobione pokrojona ugotowaną marchewkę . Polewamy sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.05.2013 09:11
bardzo lubimy polędwiczki
iknbozka 26.12.2011 17:25
mniam
iziona 22.12.2011 07:59
Bardzo apetycznie wygląda
iwa643 22.12.2011 07:42
Pyszne super na swięta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak