Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica z dorsza 0,5 kg
olej rzepakowy
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mąka pszenna
pomidor malinowy 4 plastry
mozzarella w kulce 4 plastry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
marchew 1
rzodkiewka 4 szt
burak 1
ogórek zielony 1
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami

Kroki postępowania

1
Plastry pomidora układamy na folii aluminiowej jeden obok drugiego. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym układamy plaster mozzarelli i zapiekamy w piekarniku.
Krok 1 - Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami foto
2
Dorsza doprawiamy przyprawą uniwersalną i oprószamy mąką.
Krok 2 - Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami foto
3
Smażymy na oleju rzepakowym, zaczynając od strony bez skóry. Marchew i buraki obieramy. Następnie za pomocą obieraczki do warzyw z ząbkami lub po prostu nożem wycinamy paseczki z warzyw. Mieszamy wszystko razem z oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami foto
4
Gotowego dorsza układamy na ciepłych plastrach pomidora z mozzarellą.
Krok 4 - Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami foto
5
Na górze kładziemy porcję warzywnych pasków i świeże zioła.
Krok 5 - Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 23.06.2015 11:40
smaczny dorsz
wyattearp 16.04.2014 09:54
super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak