Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica z dorsza

    0,5 kg
  • olej rzepakowy

  • przyprawa do ryb

  • mąka pszenna

  • pomidor malinowy

    4 plastry
  • mozzarella w kulce

    4 plastry
  • sól morska

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • marchew

    1
  • rzodkiewka

    4 szt
  • burak

    1
  • ogórek zielony

    1
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami foto
Plastry pomidora układamy na folii aluminiowej jeden obok drugiego. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym układamy plaster mozzarelli i zapiekamy w piekarniku.
Krok 2 - Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami foto
Dorsza doprawiamy przyprawą uniwersalną i oprószamy mąką.
Krok 3 - Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami foto
Smażymy na oleju rzepakowym, zaczynając od strony bez skóry. Marchew i buraki obieramy. Następnie za pomocą obieraczki do warzyw z ząbkami lub po prostu nożem wycinamy paseczki z warzyw. Mieszamy wszystko razem z oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami foto
Gotowego dorsza układamy na ciepłych plastrach pomidora z mozzarellą.
Krok 5 - Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami foto
Na górze kładziemy porcję warzywnych pasków i świeże zioła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ttrytka 23.06.2015 11:40
smaczny dorsz
wyattearp 16.04.2014 09:54
super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat