Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia z kurcząt pieczone z orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 sztuk
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oliwa 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opakowania
orzechy laskowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z kurcząt pieczone z orzechami

Mięso myję i osuszam. Naczynie żaroodporne smaruje odrobiną oliwy, układam podudzia i doprawiam przyprawami. Na wierzch sypię posiekane orzechy. Piekarnik nagrzewam do 180°C i piekę mięso przez około 40-60 min, w zależności od ilości, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.03.2015 09:42
brzmi smacznie
dodi 06.03.2015 12:12
ciekawy pomysł
bertpvd 06.03.2015 10:37
Zdecydowanie moje smaki !
Milka100 06.03.2015 09:26
pyszotka te udka:)
AgaS10 06.03.2015 09:26
Superdanie:)
Motorek 06.03.2015 08:15
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak