Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia na ostro z marchewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 0,5 kg
olej 3 łyżki
pikantna marynata do drobiu 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
marchewki 2 małe
woda 1 szklanka
sól do smaku
pieprz
włoszczyzna suszona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia na ostro z marchewką

Kroki postępowania

1
Podudzia wypłukać, osuszyć ręcznikiem kuchennym. Wrzucić do miski dodać łyżkę oleju, marynatę, sól, pieprz, paprykę słodką, włoszczyznę i czosnek granulowany. Podudzia dokładnie natrzeć.
Krok 1 - Podudzia na ostro z marchewką foto
2
Nastawić patelnię i wlać dwie łyżki oleju. Podudzia przyrumienić na patelni, zalać wodą i dusić chwilę pod przykryciem (ok. 10 min).
Krok 2 - Podudzia na ostro z marchewką foto
3
Przełożyć podudzia do garnka z całą zawartością pozostałą na patelni. Marchewkę oczyścić i pokroić w plastry. Dodać do garnka i dusić przez ok 15 min.
Krok 3 - Podudzia na ostro z marchewką foto
4
Po tym czasie udka powinny być gotowe. Można sprawdzić nakłuwając je widelcem. Posolić i popieprzyć do smaku.
Smacznego :)
Krok 4 - Podudzia na ostro z marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 06.08.2013 14:13
pyszności!!!
Pomocnik 01.08.2013 00:09
fajne na obiad
Megg 31.07.2013 20:42
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak