Płaty lasagne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    0,5 kg
  • jajek

    6
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do całości mąki wbić wszystkie jajka i dodać tyle wody, aby ciasto stało się twarde, po czym rozwałkować je i pokroić na prostokątne płaty. Następnie wrzucić po kilka sztuk do wrzącej osolonej wody i gotować kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 02.01.2012 19:42
super
Neetka90 16.08.2011 12:11
super
Neetka90 16.08.2011 12:11
super
Emilia22 20.04.2011 19:27
fajny przepis
Grażyna13 19.04.2011 17:05
Spróbuję :)
MAR3STA 22.11.2010 19:12
przyznam, że nigdy nie próbowałam robić sama

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat