Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płastuga w sosie koperkowym z brukselką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Płastuga 1-2
brukselka 1/2 kg
woda 2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
śmietana 2 łyżki
koperek
sól do smaku
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Płastuga w sosie koperkowym z brukselką

Kroki postępowania

1
Płastugę umyj,obtocz z każdej strony w mące,usmaż na patelni.
Krok 1 - Płastuga w sosie koperkowym z brukselką foto
2
Połóż na ręcznik papierowy,aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 2 - Płastuga w sosie koperkowym z brukselką foto
3
Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 3 - Płastuga w sosie koperkowym z brukselką foto
4
W rondelku zagotuj 2 szklanki wody z mlekiem i solą oraz pieprzem,dodaj posiekany koperek. W szklance rozmieszaj śmietanę z 2 łyżkami mąki,tak aby nie było grudek,wlej do gotującej się wody,zagotuj .
Krok 4 - Płastuga w sosie koperkowym z brukselką foto
5
Na talerzu połóż rybę oraz brukselkę,polej sosem. Można podawać z kartofelkami z wody lub frytkami.
Krok 5 - Płastuga w sosie koperkowym z brukselką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.07.2013 14:11
Pyszny obiadek
aisoglam 08.07.2013 18:03
Smaczna propozycja :)
martyna94 17.06.2013 13:36
Uwielbiam ryby
kriko 14.06.2013 15:56
pyszna rybka
Krzysztof15 14.06.2013 15:50
super flonderka
Smaczna_B 14.06.2013 15:47
dziękuję za ocenę!
Bernadeta1 14.06.2013 15:44
bardzo smacznie zrobiona rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak