Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry łososia zapiekane z porem i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 100 gram
por (biała część) 1/4 szt
papryka czerwona 1/4 szt
oliwa 1 łyżka
koperek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
limonka 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry łososia zapiekane z porem i papryką

Z limonki wyciskamy sok, dodajemy do niego oliwę, sól, pieprz, koperek mieszamy. Pora kroimy w półksiężyce, a paprykę w cienkie paseczki. Rybę wkładamy do marynaty , dokładamy warzywa i zostawiamy 1 godzinę. Każdy plaster łososia zwijamy w rulonik, który układamy na folii aluminiowej, na rybkę układamy pora i paprykę, zawijamy w sakiewki. Układamy na grillu i pieczemy ok 25 minut. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 19.10.2014 10:10
Uwielbiam łososia :-)
Christopher 18.10.2014 20:33
Smaczna rybka.
wioleczka83 18.10.2014 15:25
super przekąska
misia53 18.10.2014 14:19
uwielbiam dania z łososiem
fotoviderek 18.10.2014 13:31
Tam gdzie łosoś, to i pyszne danie :)
halinah 18.10.2014 12:47
proste, ciekawe połączenie
w mojej kuchni 18.10.2014 11:54
smaczna ta przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak