Placuszki z kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mała główka kapusty

    1
  • mleko

    2 szklanki
  • jajko

    2
  • mąka

    2/3 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, sparzyć na sicie i odstawić na chwilę. Przesianą mąkę wsypać do miski, wbić jajka i doprawić solą i pieprzem. Wyrabiać ciasto dolewając stopniowo mleka. Na koniec dodać kapustę i wymieszać. Łyżką nakładać placuszki na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 16.12.2011 16:41
dobre
Margo1 08.06.2011 16:44
ciekawe..
elwal 25.06.2010 14:42
Również muszę spróbować, bo chyba takich nie znam ;)
Katarzyna/kate1980 28.05.2010 11:20
podobne robiła moja babcia uwielbiałam je w dzieciństwie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat