Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wiprzowa 1/2 kg
jajko 1 szt
cebula 2 szt
mąka 3-4 łyżki
czosnek 2 ząbki
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z wątróbki

Wątróbkę płukamy i osuszamy. Kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Dodajemy mąkę, jajko i przyprawy, dokładnie mieszamy. Gotową masę nabieramy łyżką , kłądziemy na rozgrzany olej na patelni i smażymy z obu stron. Podajmy do ziemniaków. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 14.07.2013 21:40
ja za wątróbką nie przepadam, ale ta może smakować
Ewelina47 18.04.2013 21:36
ciekawe jak smakują
Lemon 17.10.2012 11:11
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak