Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z polenty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 30 g
mąka pszenna 3 łyżka
mleko 2% 3/4 szklanka
mleko 2% 1/4 szklanka
białko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
miód prawdziwy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z polenty

Do gotującego się mleka wsypać kaszkę, mieszać do momentu kiedy będzie gęsta. Wyłączyć palnik, posłodzić, zamieszać i ostudzić. Suche składniki mieszamy ze sobą. Do ostudzonej kaszy dodajemy żółtko. Łączymy ze suchymi składnikami, dolewamy 1/4 szklanki mleka i ubite na sztywno białko. Smażymy. Zajadamy z ulubionymi dodatkami :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 11.07.2013 12:39
Ciekawy zestaw składników;)
msmors 11.07.2013 12:34
ciekawe placuszki
idealme 11.07.2013 10:56
fajne placuszki
dominikaz 11.07.2013 10:48
nigdy nie jadłam takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak