Placki z cukinii z chili i tymiankiem

Placki z cukinii z chili i tymiankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbek
  • chili w płatkach

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    5 łyżka
  • olej do smażenia

    3 łyżka
  • cukinia

    2 sztuka
  • tymianek

    1 (posiekany)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Placki z cukinii z chili i tymiankiem

Kroki postępowania

Krok 1 - Placki z cukinii z chili i tymiankiem foto
Cukinie zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Posolić i odstawić na 10 minut. Dokładnie odcisnąć cukinię z soku.
Krok 2 - Placki z cukinii z chili i tymiankiem foto
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chili, jajko, mąkę, pieprz i tymianek. Wymieszać do połączenia się składników.
Krok 3 - Placki z cukinii z chili i tymiankiem foto
Na dobrze rozgrzanym oleju smażyć placuszki z obu stron na rumiano. Podawać z sosem czosnkowo-koperkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

wyattearp 22.07.2013 14:05
cudnie wyglądają
Łucja 22.07.2013 12:40
uwielbiam z cukini :) takich na ostro nie jadłam :)
Mniam 22.07.2013 08:48
Ciekawe przyprawy do placków.
gosia56 21.07.2013 22:05
napewno pyszne placki
lee-aa 21.07.2013 21:39
Super :) świetny mix przypraw :)
strzelec02 21.07.2013 21:35
muszą być smaczne
Megg 21.07.2013 20:59
bardzo ciekawe placuszki i na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat