Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z cukinii z chili i tymiankiem

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
czosnek 2 ząbek
chili w płatkach 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
mąka 5 łyżka
olej do smażenia 3 łyżka
cukinia 2 sztuka
tymianek 1 (posiekany)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z cukinii z chili i tymiankiem

Kroki postępowania

1
Cukinie zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Posolić i odstawić na 10 minut. Dokładnie odcisnąć cukinię z soku.
Krok 1 - Placki z cukinii z chili i tymiankiem foto
2
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chili, jajko, mąkę, pieprz i tymianek. Wymieszać do połączenia się składników.
Krok 2 - Placki z cukinii z chili i tymiankiem foto
3
Na dobrze rozgrzanym oleju smażyć placuszki z obu stron na rumiano. Podawać z sosem czosnkowo-koperkowym.
Krok 3 - Placki z cukinii z chili i tymiankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 22.07.2013 14:05
cudnie wyglądają
Łucja 22.07.2013 12:40
uwielbiam z cukini :) takich na ostro nie jadłam :)
Mniam 22.07.2013 08:48
Ciekawe przyprawy do placków.
gosia56 21.07.2013 22:05
napewno pyszne placki
lee-aa 21.07.2013 21:39
Super :) świetny mix przypraw :)
strzelec02 21.07.2013 21:35
muszą być smaczne
Megg 21.07.2013 20:59
bardzo ciekawe placuszki i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak