Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki bardzo cukiniowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
kostka rosołowa 1
mąka pszenna 200 g
jajko 2
pietruszka do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: placki bardzo cukiniowe

Kroki postępowania

1
Kostkę rosołową rozpuścić w 3-4 łyżkach gorącej wody. Dodać 2 jajka oraz mąkę. Wyrobić gęste ciasto ponieważ cukinia i tak puści sok.
Krok 1 - placki bardzo cukiniowe foto
2
Umytą cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Pietruszkę drobno posiekać i obie dodać do ciasta. Ciasto można jeszcze doprawić odrobiną soli i pieprzu oraz dodać ząbek czosnku.
Krok 2 - placki bardzo cukiniowe foto
3
Placuszki smażyć na oleju aż uzyskają ładny, brązowy kolor.
Najlepiej smakują z ketchupem.
SMACZNEGO
Krok 3 - placki bardzo cukiniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna21 07.09.2012 11:38
Polecam. W 20 minut gotowe "niebo w gębie".
Mysiunia 05.09.2012 20:59
Z chęcią bym zjadła jednego :)
V_kuchareczka 05.09.2012 19:36
wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak