Placki bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    1,5 dojrzałego
  • jajko

    2
  • mąka

    3 łyżki czubate
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • polewa czekoladowa

  • orzeszki ziemne

  • pomarańcza

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka rozbełtać w misce, dodać banana i rozgnieść go widelcem (można użyć blendera, ale ja niestety takowego nie posiadam, bo się spalił), dodać sól, mąkę, sodę i wiórki kokosowe. Wszystko wymieszać. Rozgrzać patelnie. Smażyć placki bez dodatku tłuszczu.

Solone orzeszki grubo posiekać nożem. Placki podawać z sosem czekoladowym, kawałkami pomarańczy i orzeszkami ewentualnie z kawałkami wafelków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat