Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier 25 dag
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 3 łyżeczka
mąka pszenna 60 dag
rum 40 ml
miód 3 łyżka
brzoskwinie w puszce 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z brzoskwiniami

Rodzynki zalać rumem, odstawić na 1 godzinę. Masło utrzeć z połowa cukru, ubijając wbijać po 1 żółtku. Z białek ubić pianę z resztą cukru, wymieszać z masą maślaną. Na koniec połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia. Blachę dobrze nasmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciasto rozsmarować w formie. Brzoskwinie pokroić w grubsze plastry. Równomiernie ułożyć cieście. Rodzynki wymieszać z miodem. Po porcji mieszanki ułożyć na każdym z plasterków brzoskwini. Ciasto piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 27.01.2013 19:56
super:)
Bernadeta1 13.01.2013 00:07
musi być bardzo dobry
Cynamonka 11.01.2013 20:32
szkoda ze zdjec nie ma

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak