Przepis i sposób przygotowania na: PIZZETKI z pomidorem
W czasie kiedy ciasto wyrasta przygotowujemy pozostałe składniki, trzemy na tarce pieczarki ser kroimy pomidorki i cebulę ( w piórka).
Po około 15- 20 minutach ciasto już powinno być wyrośnięte jak należy więc wyjmujemy je z miski i dzielimy na 10 części lub mniej jeżeli chcemy mieć większe pizzetki. Kazdy placuszek rozwałkowujemy , układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy na 10 minut zeby ponownie trochę urosły a piekarnikw tym czasie nagrzewamy do 180 stopni. Wyrośnięte placuszki smarujemy keczupem ( chyba ze nam sie chce zrobić sos do pizzy ... mi się nie chciało :) ) posypujemy odrobiną sera, wykładamy pieczarki, cebulkę, pomidory i posyp[ujemy ponownie serem. Na koniec odrobina soli pieprzu i bazylii. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut .