Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
1,5 szklanki -
drożdże świeże
1,5 dag -
oliwa
2 łyżki -
cukier
1 łyżeczka -
sól
0,5 łyżeczki -
woda ciepła
100 ml -
mleko
50 ml -
oregano
1 łyżeczka
sos czosnkowy
-
majonez light
2 łyżki -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
czosnek
2 ząbki -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
do smaku
Pozostałe produkty
-
pieczarki
30 dag -
masło
1 łyżka -
salami
7-8 dag -
mozzarella małe kulki
12 dag -
ser żółty
10 dag ( wędzony) -
oliwki nadziewane papryką
0,5 szkl
Przepis i sposób przygotowania Pizzerinki z sosem czosnkowym
Kroki postępowania



Następnie wyłożyć na posypaną mąką deskę i rozwałkować.
Pokroić na kwadraty, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Przykryć ściereczką, pozostawić w ciepłym miejscu na 10-15 minut.


Przygotowane ciasto posmarować sosem czosnkowym i ułożyć porcję pieczarek.

Komentarze (0)