Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

drożdże świeże 2,5 dkg
cukier 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
olej 1,5 łyżki
mąka pszenna 1 i 3/4 szklanki

farsz

pieczarki 80 g
szynka 100 g
ser żółty 100 g
oregano 1 szczypta
olej 3-4 łyżki
sos boloński 1 słoiczek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ogórek konserwowy Smak 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki

Drożdże rozpuścić w misce z niewielką ilością wody i cukrem.
Dodać mąkę , sól wodę i olej. Wyrobić i odstawić ciasto ,aby podwoiło swoją objętość.
Przygotować farsz : pieczarki ,pokroić i podsmażyć z cebulką na oleju .
Ogórki pokroić w plasterki , szynkę w półplasterki.
Ciasto wyrośnięte rozwałkować na grubość około 5 cm. Wykrawać kółka o średnicy 8-9cm .Ułożyć na blaszce do pieczenia ,posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Każdą pizzerince posmarować odrobiną sosu bolońskiego i ułożyć pieczarki ,szynkę i ogórki. Po wierzchu posypać oregano i startym serem żółtym. Piec w 200 stopniach 15 minut do zrumienienia się ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 20.01.2016 12:37
Super, uwielbiam takie
Ewa Wojtaszko 20.01.2016 10:26
pyszotka !
Bernadeta1 19.01.2016 20:50
na pewno pyszne pizzerynki
agnieszka214 19.01.2016 20:44
Pięknie wyglądają
Janina 19.01.2016 20:41
Pyszności;))
IKrakowianka 19.01.2016 20:31
lubię takie :)
Marta1986 19.01.2016 19:49
bardzo smaczne
MałaMi89 19.01.2016 19:47
Lubię takie i często robimy na niedzielne śniadanie czy kolację :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak