Przepis i sposób przygotowania na: pizza ze szpinakiem, jajkiem i....
drożdże wymieszać z cukrem,powstanie pasta.
Wlać ją do mąki wymieszanej z solą i oliwą,dodać ciepłą wodę i wyrobić elastyczne ciasto.
Odstawić na godzinę aby podrosło.
Obrane pieczarki pokroić w cienkie plasterki.
Cebulę w piórka
jajka w plasterki
oliwki przekroiłam wzdłuż.
kukuryze dobrze odcedzić.
Rozmrożony szpinak odparować z dodatkiem przeciśnietego czosnku-wystudzić.
Ciasto podzielić na dwie częsci, uformowac 2 placki.
Składniki sosu wymieszać i posmarować nimi placki na pizze(jogurt,przecier pomidorowy i przyprawy)
Nałożyć składniki(bez sera)
Wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika,po 20 minutach dodać ser.
Jak ser sie stopi podawać pizze.
SMACZNEGO