Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z tuńczykiem i marynowanymi pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: średnia porcja
kukurydza konserwowa 1 puszka
koncentrat pomidorowy
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieczarki 350 g
ser żółty
Czosnek suszony Prymat
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z tuńczykiem i marynowanymi pieczarkami

Ciasto drożdżowe przygotować według ulubionego przepisu, rozwałkować na średniej blasze i podpiec.
Posmarować koncentratem pomidorowym, posypać ziołami, rozłożyć kawałki osączonego tuńczyka, posiekane pieczarki konserwowe, grubo utarte świeże pieczarki i kukurydzę.
Wstawić na 10-15 minut do piekarnika.
Posypać przyprawami, startym żółtym serem i zapiec w rozgrzanym piekarniku, aż ser się stopi.
Podawać z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.01.2014 19:10
podoba mi się, muszę spróbować :)
gottrina 03.10.2012 16:43
smaczna domowa pizza
GOSIA18 03.10.2012 16:35
pomysłowe i ciekawe
Justyna28 03.10.2012 16:19
fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak