Chrupiąca skiba z wiejskiego chleba z pastą z wędzonej makreli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogóreczki konserwowe

    3 szt
  • jaja na twardo

    2 szt
  • makrela wędzona

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • majonez

    3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • pomidorki koktajlowe

    4 szt
  • pieczarki marynowane

    10 szt
  • cebulka perłowa

    4 szt
  • Chleb wiejski

    0,5 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrelę obrać i drobno rozetrzeć. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać, dodać majonez, koncentrat i przyprawić do smaku.
Kromki chleba zrumienić w tosterze i posmarować wcześniej przygotowaną pastą. Przed podaniem udekorować cząstkami pomidorków koktajlowych oraz posiekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anna300 24.01.2014 17:42
lubie takie pasty na chleb
iza0823 18.06.2013 12:52
super przepis
radosna29 03.06.2013 15:19
nie ma to jak wiekjscki chleb pychotka
Sylwia56 24.12.2011 22:26
fajne
Monika111 04.10.2011 20:44
pyszna :)
pigila 16.09.2011 07:28
mniam, mniam
Izabela/bella81 21.07.2011 10:33
no świetna
bietka 15.07.2011 07:51
mniam
Misiek1 28.06.2011 14:27
Coś w sam raz dla mnie!
ewasylwia 28.06.2011 11:16
zjadłabym taką kanapeczke

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat