Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z szynką i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
drożdże 5 dag
woda letnia 1 szklanka
sól
olej
cukier
pieczarki 15 dag
cebula
szynka 15 dag
kukurydza garść
przecier pomidorowy
ser żółty
zioła włoskie
bazylia
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z szynką i pieczarkami

Mąkę przesiać do miski, dodać drożdże, wodę, 2 łyżki oleju, łyżeczkę soli i cukru. Zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczarki i cebulę drobno kroimy i podsmażamy na patelni. Szynkę kroimy na średniej wielkości plastry. Ciasto przekładamy na blachę, smarujemy przecierem pomidorowym, posypujemy przyprawiamy i układamy kolejno pieczarki z cebulą, kukurydzę, szynkę i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy ok. 25 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 12.04.2013 23:59
dobra, sprawdzona wersja :)
kokoszka
kokoszka 12.04.2013 21:18
super, lubię takie
Monika58 12.04.2013 21:14
smacznie serowa
TEtalicha 12.04.2013 21:04
dla mnie apetyczna
mic 12.04.2013 20:41
fajna, i ten ser z dziurami;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak