Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z porem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki ciasta

twaróg 12,5 dkg
mąka pełnoziarnista 12,5 dkg
margaryna 10 dkg

dodatki

kabanos 1 szt
szynka 3 plastry
boczek wędzony 1 plaster
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat
oregano
cebula biała 1 szt
por 1/2 szt
żółty ser starty do posypania
ketchup pikantny do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z porem

Do miski dajemy mąkę ,twaróg i posiekaną margarynę wyrabiamy ciasto,wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Ciasto wałkujemy smarujemy sosem pomidorowym albo ketchupem posypujemy oregano .
Na to nakładamy wędlinę ,pkrojoną w pióra cebulę i krązki pora posypujemy przyprawą i oregano na górę sypiemy zółty ser.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20-30 minut.

POLECAM!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 27.01.2015 23:41
na pewno bardzo smaczna !!!!!!
gosia56 26.01.2015 10:28
dziękuję za miłe komentarze ;)
w mojej kuchni 25.01.2015 18:33
pory lubię w różnych daniach
gusia1000 25.01.2015 18:31
Domowa najlepsza.
Renataj 25.01.2015 16:25
Nigdy nie robiłam na spodzie twarogowym - muszę wypróbować:)
Małgorzata Pin 25.01.2015 16:15
Wygląda smakowicie
Bernadeta1 25.01.2015 15:38
Pyszna pizza. Też często robię na spodzie z twarogiem
Adamorek 25.01.2015 13:45
spróbuję z tym dodatkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak