Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pieczarkami na cydrowym cieście
Kroki postępowania
Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
drożdże świeże | 12 g |
cukier | 1/2 łyżeczki |
mleko ciepłe | 2 łyżki |
mąka pszenna | 1 czubata łyżeczka |
mąka pszenna typ 650 | 2 szklanki |
sól | 2 duże szczypty |
cydr | 1/3 szklanki |
woda ciepła | 1/2 szklanki |
ketchup | 3 czubate łyżki |
cebula | 2 sztuki |
pieczarki | 40 dkg |
olej do smażenia | |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
żółty ser | 20 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: