Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z pieczarkami, cebulą i salami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 0,5 kg
jajko 2 sztuki
olej 1-2 łyżeczki
drożdże 30 g
sól 0,5 łyżeczki
cukier 0,5 łyżeczki
parmezan starty 30 dag
cebula biała 1 sztuka
pieczarki 40 dag
salami 20 dag
kukurydza 0,5 puszki
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat 0,5 opakowania
czosnek 1 główka
woda 250 (przegotowana)
sos pomidorowy 1 z bazylią
ketchup 2 łyżeczki
ser gouda 30 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pieczarkami, cebulą i salami

Przepis na ciasto został dodany w moich przepisach. Natomiast ugniecione ciasto pozostawiamy do wrośnięcia na około 30 min. Następnie blachę na pizze smarujemy olejem i rozwałkujemy ciasto. na spód pizzy dodajemy sos pomidorowy z bazylią oraz wyciskamy czosnek następnie poszczególne składniki układamy według własnego pomysłu i smaku. Pieczarki ja kroję w talarki, nie duszę tylko surowe wypłukane układam na pizzy wtedy utrzymuje się piękny aromat pizzy:) Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.04.2013 22:56
najlepsza domowa
Luki 13.04.2013 19:52
domowa najlepsza
Gracer 13.04.2013 19:16
zgłodniałem - smaczna
gosia561 13.04.2013 18:33
super jest takie cienkie ciasto
joanna__s 13.04.2013 17:36
Aż mi ślinka cieknie. Pyszna pizza :)
Krzysztof15 13.04.2013 17:24
pyszna pizza
iwi 13.04.2013 17:06
Palce lizać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak